м. Київ, вул. Феодори Пушиної, будинок 8А, офіс 618

Нововведення для платників ПДВ з 2015 року

В податковий кодекс України внесені зміни! Згідно ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» від 31 липня 2014 під № 1621-7 з початку 2015 вступає в силу нова система електронного адміністрування податку на додану вартість.

Така система покликана прибрати так звані «податкові діри» та інші виверти від податків, все завдяки тому, що в її основі лежить чітка відповідність сплачених і нарахованих сум ПДВ, вже не буде «фіктивного» податкового кредиту.

Електронне адміністрування уможливить на місяць швидше виконувати бюджетне відшкодування ПДВ (все відбуватиметься в автоматичному режимі).

Електронна система адміністрування ПДВ включає в себе три елементи:

    • Єдиний електронний реєстр податкових накладних; • Контрольований НБУ банк, в якому будуть відкриті рахунки для всіх платників ПДВ.

    Всі рахунки будуть відкриті автоматично, за основу будуть взяті реєстри платників ПДВ, які прямуватимуть банку податковою службою. Такі рахунки будуть використовуватися тільки з однією метою - для передачі грошей до бюджету або на рахунок сільгоспвиробника.

    • Бази даних митної служби.