м. Київ, вул. Феодори Пушиної, будинок 8А, офіс 618

Спрощення порядку відкриття бізнесу в Україні

Кожен, хто хотів відкрити свій бізнес, пам'ятають цю захоплюючу гонку під назвою державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Коли необхідно оформити купу папірців, оббігати кілька інстанцій і заплатити гроші.

Верховна Рада зглянулася над бідними підприємцями і прийняла закон про спрощення порядку відкриття бізнесу.

Тепер скасований реєстраційний збір за проведення державної реєстрації. Скасовано електронний цифровий підпис для надання електронних документів (для підтвердження особи заявника можлива передача файлів з зображенням, QR- коду тощо). Використання та наявність печатки суб'єктами приватного права - не обов'язково, а тільки за бажанням. Розширюється обсяг відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з реєстру і відкривається доступ до відомостей на спеціальному сайті уповноваженого органу.

Погодьтеся, ці зміни спростять життя починаючим підприємцям, адже що стосується обов'язкової друку, вона коштує грошей, це ще одна стаття витрат, а також на її виготовлення потрібен час.

Електронний підпис - можна сказати пережиток минулого, з розвитком IT - технологій логічно спрощувати процедуру ідентифікації особи.

З відмінною реєстраційного збору зітхне з полегшенням дрібний і середній бізнес і зможе направити ці гроші на розвиток свого підприємства.