м. Київ, вул. Феодори Пушиної, будинок 8А, офіс 618

Реєстрація реєстратора розрахункових операція (касового апарату)

     Для реєстрації касового апарату необхідно наступне.
Придбати реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО). Це можна зробити в Центрі сервісного обслуговування. При купівлі РРО суб'єкт господарювання укладає із Сервісним центром договір на обслуговування реєстратора розрахункових операцій.
     До податкової інспекції за місцем знаходження суб'єкта господарювання надаються оригінали і копії, завірені підписом керівника та печаткою суб'єкта господарювання наступних документів:
1) письмова заява від суб'єкта господарювання в довільної форми. В цій заяві необхідно зазначити сферу застосування, модифікацію, заводський номер, версію програмного забезпечення, виробника або постачальника, дату виготовлення РРО;
2) виписка або витяг Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, довідку з ЄДРПОУ суб'єкта господарювання;
3) договір оренди або дозвіл місцевого органу виконавчої влади на розміщення, свідоцтво про право власності на господарську одиницю;
4) договір на обслуговування РРО в центрі сервісного обслуговування;
5) паспорт РРО;
6) документ (податкова накладна або платіжне доручення), що підтверджує факт купівлі-продажу чи безоплатного отримання РРО у власність та засвідчує право власності або користування РРО;
7) довідка про скасування реєстрації РРО, якщо РРО був в експлуатації в іншого суб'єкта господарювання.
Після подачі вищевказаних документів суб'єкт господарювання отримує в органі ДПІ Довідку про резервування фіскального номера РРО, з якою необхідно звернутись до центру сервісного обслуговування, з яким укладено договір, для опломбування РРО і переведення його у фіскальний режим. Після цього суб'єкт господарювання отримуєте Довідку про опломбування та Акт введення в експлуатацію. Довідку про опломбування та примірник Акту введення в експлуатацію необхідно подати до ДПІ протягом терміну, вказаного в Довідці «Про резервування фіскального номера». Одночасно з цими документами подається на реєстрацію Книга обліку РРО. 
В результаті реєстрації РРО суб'єкт господарювання отримує реєстраційне посвідчення з відміткою ДПІ про взяття на облік РРО та зареєстровану Книгу обліку розрахункових операцій. 
При провадженні діяльності на іншій адміністративній території до податкової інспекції за місцем фактичного знаходження господарської одиниці подається лист у довільній формі про взяття на облік РРО та оригінал реєстраційного посвідчення з відміткою ДПІ про взяття на облік РРО. 
У реєстраційному посвідченні робиться відмітка ДПІ про взяття на облік в іншому адміністративно-територіальному відділенні та повертається суб'єкту господарювання. 

Послуги