м. Київ, вул. Феодори Пушиної, будинок 8А, офіс 618

Реєстрація фірми

Реєстрація фірми (підприємства) – це певна дія, направлена на створення суб’єкта, який буде вести свою діяльність в певній організаційно-правовій формі.

Коли громадянин хоче відкрити власну справу він стикається з масою проблем і запитань.

А саме, з чого почати? Як все зробити відповідно до законодавства? І куди потрібно звертатися за допомогою?

Для того, щоб здійснювати будь-яку господарську діяльність, як комерційну, так і не комерційну необхідно отримати статус суб’єкта господарювання, а саме зареєструвати юридичну особу або фізичну особу-підприємця.

Ви повинні обрати для себе організаційно-правову форму, яка буде оптимально підходити до виду діяльності Вашої фірми. Цей вибір залежить від цілей і намірів засновника або засновників, а також ряду факторів передбачених законодавством.

Потрібно приділити увагу вибору назви майбутньої фірми. У випадку, коли фірма з такою назвою вже існує Вам буде відмовлено в реєстрації.

Найкращим рішенням буде звернутися до юридичної фірми, яка вже має великий досвід в цій сфері, тоді реєстрація пройде набагато швидше і без великих проблем.

Але якщо Ви вирішили робити все самостійно, Вам потрібно запастися терпінням.

Час і складність в реєстрації власної фірми залежить від обраної Вами організаційно-правової форми. Для прикладу, реєстрація товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) займе близько одного тижня, реєстрація відкритого акціонерного товариства (ВАТ) займе декілька місяців. Реєстрація фізичної особи-підприємця займає близько 5 днів.

Найпопулярнішою формою на даний час є ТОВ. Тому що його відкриття не передбачає особливих проблем і спеціальних документів. Передбачає можливість вибрати зручнішу систему оподаткування. Засновниками можуть бути фізичні або юридичні особи, а також іноземці. Формування статутного капіталу може бути змішаним або грошима чи майном. І є відстрочка в формуванні остаточного капіталу на 1 рік.

При створенні своєї фірми потрібно визначитися з місцезнаходженням компанії, сформувати статутний капітал і вибрати кваліфіковане керівництво.

Послуги